Referat fra turen til De danske Sydhavsøer

Referat

30 deltagere køret præcis kl. 7.00 mod Sydhavsøerne. Alt forløb planmæssigt, dog måtte vi drikke morgenkaffe i bussen p.g.a- regnvejr, det var den eneste gang at vejret generede os.

Vi kørte mod Langeland, hvor vi fik udleveret madpakker, som vi spiste under overfarten. Videre til Rødby, hvor vi fik lokalguiden Uffe omborg, og han fulgte os under hele opholdet, vi startede med at se hvordan tunnelbyggeriet var igang, et enormt byggeri, som først er færdig i 2029. Derefter ind for at se udstillingenom det hele, der var også en velinformeret guide.

Derfra til Maribo, hvor vi fortalt om klosteret og Kaj Munk, var inde i Domkirken (den var virkelig smuk). Videre i landskabet og til Falster, hvor der også var rundvisning, inden vi kørte til Hotellet, hvor vi skulle spise kl. 18,30.

Vi fik anretning med røget kalkunog marineret svinekam med diverse tilbehør, det smagte dejligt, og personalet var meget venlige, så det var rigtig hyggeligt.

Næste dag kl. 9.00 kørte vi over samtlige broer og dæmninger, 9 ialt i en meget smuk natur, var på den lille ø Nyord (bilfri) så det var på gåben. Efter kaffen kørte vi videre i det skønne landskab til Liselund, hvor vi gik tur i den dejlige park.

På farten igen til Møns Klint, hvor vi parkerede ved Geocentret, fik igen udleveret madpakke, som vi nød i de smukke omgivelser, sonderede terrænnet og kørte videre og så godser, herregårde, skoler og specielle huse.

Var på besøg i Elmelund kirke, hvor der var mange flotte kalkmelerier.

Kørte forbi Næsgaard, Hesnæs og Carsetelse gods, hvor vi igen så en flot park, Kongehuset har værelser der, som altid er klar til dem (kaffe igen) kørte også gennem Stege der har mange siloer fra roetiden.

Var hjemme til aften, hvor vi igen spiste kl. 18.30Kalvesteg m/tilbehør, is med flødeskum, dejlig mad.

Onsdag kl. 8.30 gik turen til Holmegård Glas, hvor vi havde et par timer, og der var meget at se. Jimmi Lyngvighar en fin udstilling der, som gevinstvar han der også selv. Videre til Korsør Havn, hvor vi fik en frokost buffet med drikkevarer, det var meget lækkert, og vi sad i dejlige omgivelse, med vand og bro.

Fortsatte så mod Jylland, men drejede af ved Middelfart, og var omkring Hindsgavl, og så den store dyrepark.

Var i Hammel 17.55, havde kørt 925 km. med Aksel som chauffør, både han og den lokale guide gjorde deres til at det blev en rigtig god tur.

Tak for godt selskab.

 

Sekretær Inger Kjeldsen

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.03 | 14:13

Hej Karin
Vi kommer ikke i gang med gymnastikken før til september, på grund af forsamlingsforbudet.Det foregår i Dansesalen i InSide, og vi kommer tilbage

...
12.01 | 18:27

Jeg vil gerne være medlem i Aktive Kvinde
Susanne Laursen
Viborgvej 240
Svenstrup
8450 Hammel
24677092

...
01.01 | 15:02

Godt Nytår til alle
Hvad med gymnastikken, den er vel udsat til efter den 17/1, og hvor foregår den?
Mange hilsener
Karin Vestergaard

...
21.04 | 10:42

Jeg håber det er i orden nu, men ellers ring til Kirsten Rasmussen vores kasserer.

...
Du kan lide denne side